Bebelusii au nevoie de jucarii?
Este o intrebare des folosita cu privire la cei micuti: „Oare bebelusii chiar au nevoie de jucarii”?! 👶 Raspunsul este da si nu! In esenta, bebelusii au nevoie de stimularea simturilor lor pentru a se dezvolta, iar aici intervin jucariile ce sunt create special in functie de varsta copiilor si vin in sprijinul tuturor parintilor.
Exista 3 mari categorii pentru simturilor celor mici:
Vederea 👀 - in primele cateva luni, bebelusii au o distanta limitata pe care o pot vedea, de pana la cativa centimetri, ajungand pana la cativa metri in aproximativ 6 luni. De la inceput, incurajati-va copilul sa priveasca diferite obiecte, orice aveti in jur (telecomanda televizorului, ceasca, ceas, stilou, perie de par, chei) doar aduceti-l in campul vizual al bebelusului si inapoi iar si iar. Pe masura ce cresc, vor incepe sa apuce obiecte, asa ca asigurati-va ca ceea ce aveti este suficient de mic si usor incat sa nu se raneasca daca il apuca si il flutura. Din acest motiv, Unicornul Vesel are o gama plina de jucarii usoare si moi, dispozitive de dentitie, care sunt cele mai populare alegeri.
Auzul 👂 - De la inceput, bebelusii pot auzi o varietate de sunete si vor putea privi spre sunete puternice, iar pana la 6-12 luni invata cum suna diferitele sunete ale cuvintelor si incep sa mimeze si sa se balbaie. Incurajati-i sa foloseasca auzul folosind cateva jucarii muzicale sau care fac sunet la ureche, cantand sau punand muzica si citindu-le. Varietatea este cheia, asa ca combinati cantecele de leagan blande si muzica de la radio, zornaitoare sau jucarii cu diverse sunete de animale.
Atingerea ✋ - De la inceputul, bebelusii tanjesc dupa atingerea piele pe piele si veti observa ca veti fi apucata de fata, de degete si de maini, mai ales in timpul ghemuirilor apropiate si alaptarii. Dupa cateva luni, este idicat sa-i expuneti pe cei mici la o mare varietate de texturi tactile. Oferiti-le jucarii netede, dure, stralucitoare, reci, moi sau cu zgarieturi. Vedeti diferitele raspunsuri pe care le dau fiecaruia. O modalitate grozava de a face acest lucru este de a sta cu ei pe podea si a le oferi un cos plin cu obiecte precum jucarii din lemn, esarfele din material matasos, lingurile de metal, jucariile de cauciuc, o papusa moale, jucarii de sortat si stivuit, orice atata timp cat sunt sigure pentru ca bebelusul sa le atinga, sa le apuce si sa le puna in gura (pentru ca o vor face!) si atata timp cat sunt supravegheati direct.
Odata cu cresterea si dupa ce isi vor fi dezvoltat deja simturile de baza, copiii vor incepe singurei sa se indrepte catre jucariile pe care le prefera.✨Urmareste-l la joaca pe cel mic si este posibil sa descoperi o pasiune ce poate deveni o meserie in viitor. 🤪
DISTRACTIE PLACUTA LA JOACA! 💙